12 Aralık 2016 Pazartesi

KAKAOLU PANDİSPANYA

4 adet yumurta (küçükse 5 adet)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
5-6 yemek kaşığı kaynar su
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 çay bardağı un

HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım.

Beyazları tuz ile köpürtelim.

Sarıları ise şeker ile beyazlaşana kadar çırpalım. İçine kaynar suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştıralım ve mikseri kaldıralım.

Beyazların içine sarıları ilave edelim.

Kabartma tozu, vanilin, kakao ve unu eleyip ilave edelim ve spatula yardımıyla beyazları söndürmeden tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.

18 cm çapındaki kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve bu harcı dökelim. Spatula ile üzerini düzleştirip kalıbın kenarlarıma doğru hamurda bulaştıralım.

175 derecelik ısıtılmış fırında 20-25 dk. Kontrollü pişirelim. Kürdan testi yaparak fırından alalım. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakalım. Soğuyunca 3 kata bölerek streçleyelim ve bir gece buzdolabında dinlendirip dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder