2 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr. )
yarım su bardağı un
2, 5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI;
Tereyağını tencerede eritelim. Üzerine unu ekleyip hafif kavuralım. 2-3 dk. Yeterli olur. Sararmadan unun çiğ kokusu çıkması lazım.
Ayrı bir yerde süt, şeker ve vanilini kaynatalım. Hafif kavrulan unun üzerine yavaşça dökelim ve hızlıca çırpalım.
Devamlı karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dk. Daha karıştırarak pişirelim.
Bu ölçülerle ben 2 adet güveç elde ettim. Güveçlere paylaştırıp 200 derecelik ısıtılmış fırında sadece üzerini kızartıp fırından alalım. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder