ISLAK KEK (EN ISLAK)
3 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
SOSU İÇİN;
2, 5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI;
KULLANDIĞIM KALIP ÖLÇÜSÜ; 28*28 cm.
İlk olarak sosunu hazırlayalım. Bunun için tüm malzemeyi karıştırıp ocakta kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım.
Keki için;
Yumurta ve toz şekeri rengi açılana kadar mikser ile çırpalım. İçine süt ve sıvı yağı ekleyip çok kısa süreli çırptıktan sonra mikseri kaldıralım.
Un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek kek karışımına ekleylim. Spatula ile yavaşça karıştıralım.
Yağlanmış fırın kabına karışımı dökelim. 180 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.
Fırından aldıktan sonra 10 dk. Kadar sıcaklığının geçmesini bekleyelim. Sıcaklığı çıkan keke ılınmış sosu dökelim. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder