2 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
75 gr. Eritilmiş tereyağ
Yarım su bardagı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
DOLGUSU VE ÜZERİ İÇİN;
200 ml. Krema
200 gr. Sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarı ve beyazlarını ayırın.
Beyazları bir çimdik tuz ile katılaşana kadar çırpın.
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın.
Sarıların içine eritilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyip hızlıca çırpın. En son sütüde ilave edip şöyle bir karıştırın.
Beyazların içine sarıların olduğu karışımı ilave edin. Üzerine un, kabartma tozu ve vaniliniceleyip spatula ile yavaşça karıştırın. 8 adet muffin kalıbına hamuru paylaştırın.
175 derecelik ısıtılmış fırında 15 dk. Boyunca pişirin.
Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayı ekleyin. Ve soğutun. Krema pompasına ganajın yarısını doldurun.
Fırından çıkan sıcak keklere krema pompasını ucunu batırıp ganajı sıkın. Kekleri tamamen soğumaya bırakın.
Tamemen soğuyan keklerin üzerini kalan ganaj ile süsleyin. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder