8 Ocak 2017 Pazar

MİNİ ALMAN PASTASI

1,5 su bardağı ılık süt
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
Yarım paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Un (hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
Üzerine sürmek için biraz süt

KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (50gr.)
5 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ

ATRICA;
1 paket toz krem şanti + yarım su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN;
100 gr. Krema
100 gr. Çikolata

AYRICA;
1 adet Muz

HAZIRLANIŞI;
Hamurunu hafif ele yapışan kıvamda olacak şekilde tüm malzemeyi yoğurun. 1 saat mayalandırıp minik minik yuvarlaklar yapıp tepside de 30 dk. Mayalandırıp üzerlerine süt sürün ve 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin.

Kreması için;
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın ve süzün. Tekrar tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.

Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın.

Tamamen soğuyan kremayı çırpın ve krem şanti ile buluşturup kısa süreli çırpmaya devam edin.
————————
Üzerine sürmek için kremayı ısıtın içine çikolataları ekleyip eritin. Ve soğumaya bırakın.

Pastalar tamamen soğuyunca ortadan kesip krema doldurun muz dilimleri yerlestirip üzerini kapatın. Hazırlanan ganajı üzerine sürün ve servis edebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında biraz dinlendirebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder