22 Aralık 2016 Perşembe

FIRINDA KUZU GERDAN

Kuzu gerdan eti
Soğan
3 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber, kimyon, kekik
Üzerini geçecek kadar su
Biraz zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;
Kuzu gerdanlarını güzelce temizleyin. Soğanı iri iri doğrayın etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyip, varsa tane karabiber ekleyin ve etler yumuşayana kadar haşlayın.

Patatesleri ve havucu iri doğrayıp biraz zeytinyagı, baharatlar ve tuz ile harmanlayıp borcama dizin 15 dk. Kadar fırınlayın. Üzerine haşlanmış etleri yerleştirin.
Bir sos tavasında salçayı zeytinyagında kavurun üzerine su ekleyip tuzunu ilave edin ve kaynatın.
Etlerin bulunduğu borcama dikkatlice sosu dökün. Üzerini geçmesi yeterli. Üzerine istediğiniz baharatları serpip fırınlayın. Etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder