7 Aralık 2016 Çarşamba

ALMAN PASTASI

KEKİ İÇİN;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 
1 çay bardağı toz şeker 
1 çimdik tuz 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı kaynar su
5-6 damla limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (50gr.)
5 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ

ATRICA;
1 paket toz krem şanti + yarım su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri

ISLATMAK İÇİN;
Biraz süt

HAZIRLANIŞI;
KEKİ İÇİN;
Yumurta sarı beyazlarını ayırın.
Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün. 
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edip kısa süreli karıştırdıktan sonra mikseri kaldırın.
Beyazlar ve sarıları birleştirin. Üzerine un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave edip spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı dökün. 175 derecelik ısıtılmış fırında kapağını hiç açmadan pişirin. Fırından alınca ters çevirip iyice soğutun. 
KREMASI İÇİN;
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın ve süzün. Tekrar tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.

Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın.

Tamamen soğuyan kremayı çırpın ve krem şanti ile buluşturup kısa süreli çırpmaya devam edin.

PASTANIN TAMAMLANMASI;
Pandispanya iki bölünür ve kek nemlendirilir. Arası krema ile doldurulur üzerine diğer kat kapatılıp dolapta dinlendirilir. Pudra şekeri ile servis edilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder