PORTAKALLI KEK
3 adet büyük boy yumurta ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı portakal suyu ( 2 adet portakal )
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI;
İlk olarak portakalları yıkayıp rendenin küçük yeri ile beyazlarına gelmeden portakalları rendeliyoruz. Ve suyunu sıkıyoruz.
Çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz. Yaklaşık 5 dk.
Üzerine sıvıyağ, portakal suyu ve portakal kabuğunu ekliyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ekleyip mikser ile düşük devirde çırpıyoruz.
Tamamen karışınca tereyağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz ve 175 derecede üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 30-35 dk.
Fırından alınca hiç beklemeden servis kabına kek ters çevirip çıkarıyoruz ve soğuyana kadar üzerini kapatmıyoruz. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder