22 Kasım 2016 Salı

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI

1 su bardağı yoğurt 

1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
tuz
2 adet tavuk but
4 su bardağı su (tavuk suyuda olabilir)

ÜZERİ İÇİN;
tereyağ-sıvı yağ karışımı
nane, kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI;
Tavuk butlarını yıkayıp temizleyelim. Yumuşayana kadar haşlayalım. Ilındığında derileri hariç didikleyelim.

Tencereye yoğurt, un, yumurta sarısı, mısır nişastasını alıp hafif çırpalım. Üzerine suyu ekleyip ocağa alalım. Karıştıra karıştıra kaynamasını sağlayalım. Kaynamaya başladığında içine didiklenen tavukları ekleyelim. Altını kısıp 6-7 dk. Kaynatalım. En son tuzu ekleyip ocaktan alalım.

Üzeri için tereyağ ve sıvı yağ karışımında naneyi çok az yakalım. İçine kırmızı toz biber ekleyip ocağı söndürelim çorbanın üzerine dökelim. Mis gibi çorbamız hazır. Deneyenlere AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder