SUFFLE (EN AKIŞKAN TARİF)
50 gr. tereyağ
80 gr. sütlü çikolata
2 adet yumurta
1 çimdik tuz
2 tepeleme yeme kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
KAPLAR İÇİN;
Biraz tereyağ
Biraz toz şeker
HAZIRLANIŞI;
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritip, ılık dereceye gelmesini bekleyelim.
Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım.
Ilınmış olan çikolatalı karışıma yumurta sarılarını teker teker ekleyip, güzelce karıştıralım.
Beyazları da 1 çimdik tuz ve toz şeker ile katılaşana kadar mikser ile çırpalım.
Katılaşan beyazların içine çikolatalı karışımı ekleyelim. Üzerine un, kakao ve vanilini eleyerek ekleyip, bir spatula ile dikkatlice karıştıralım.
Sufle kaplarını tereyağıyla yağlayıp toz şeker ile kaplayalım.
Karışımı kaplara paylaştıralım.
200 derecelik ısıtılmış fırında en alt rafta 10 dk. pişirelim.
NOT;
BU TARİFLE 3 ADET SUFLE ÇIKIYOR.
İster kabında, ister başka bir tabağa ters çevirerek çıkarıp servis edelim. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder