22 Kasım 2016 Salı

YUMURTALI ISPANAK

150 gram ıspanak

1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Sıvı yağ
Yarım çay bardağı kadar su
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI;
Yumurtalı ıspanak tarifi için ilk olarak işe ıspanakları güzelce yıkayıp doğrayarak başlıyoruz.
Tencereye küçük küçük doğranan soğanları ve yağı alıp soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz üzerine ıspanakları ekliyoruz ve ıspanakların sönmesi için üzerine biraz tuz atıyoruz ve kapağını kapatıp altını kısıyoruz 3-4 dk. sonra açıp üzerine salçayı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz, baharatları ekliyoruz ve yarım çay bardağı kadar sıcak suyu ilave edip kısık ateşte üzeri kapalı bir şekilde 15 dk.kadar pişiriyoruz.

Daha sonra üzerine yumurtaları tek tek kırıyoruz ve üzerine tuz ekleyip yumurtalar pişene kadar pişiriyoruz. Üzerine toz kırmızı biber eklenebilir. Yumurtalı ıspanak tarifimiz hazır. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder