29 Kasım 2016 Salı

KAŞARLI KÖFTE SOTE

250 gr. Dana kıyma
yarım çay bardağı galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 silme çay kaşığı karbonat
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı su

SOTELEMEK İÇİN;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı dolu dolu salça
biraz su
tuz
sivri biber veya çarliston biber

ÜZERİ İÇİN;
kaşar peyniri rendesi
kekik

HAZIRLANIŞI;
Köfte için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuralım. Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım. Suyunu atıyoruz soğanın kendisini kullanıyoruz. Köftemizi bu şekilde 10 dk. Boyunca yoğuralım.

Mümkünse 1 gece dinlendirelim. Köfteleri minik minik top şeklinde yuvarlayalım.
Soteleyeceğimiz tavaya sıvı yağ, küp küp doğranan biber ve köfteleri alalım. Biraz soteledikten sonra tereyağını ilave edip sotelemeye devam edelim. Köftelerin piştiğini düşündüğümüzde içine salçayı ve suyu ekleyip biraz suyun koyulaşmasını sağlıyoruz. Su koyulaştığında üzerini bolca kaşar rendesi ile kaplıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz kaşarlar hemen eriyecektir. Ocaktan alıp tuz ve kekik serpelim. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder