29 Kasım 2016 Salı

ÇATAL KURABİYE

250 gr. Margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 silme yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;
Yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Susam
Çörekotu

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak bir gece önceden margarini eritip bir kaseye alıp buzdolabında bir gece bekletelim. Ertesi gün bıçak ile yağı keselim. Altta su birikmiş olacaktır onu dökelim.

Yağı yoğurma kabına alalım. Tüm malzemeyi ilave edelim. Kontrollü bir şekilde unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

20 gr.lık bezelere böldüm ben tartısı olanlar için fikir olsun. Çatal kurabiye şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzerine bir kat yumurta sarısı sürüp buzdolabında 15 dk. Bekletelim.
Dolaptan çıkarıp son kat yumurtayıda sürüp susam, çörekotu ile süsleyelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.

Ağızda dağılan mis kokulu çatallarımız hazır. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder