29 Kasım 2016 Salı

BİSKÜVİLİ SÜT HELVASI

Yarım paket petibör bisküvi

SÜT HELVASI İÇİN;
50 gr. Tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
Yarım su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2, 5 su bardağı süt
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI;
Tencereye tereyağ ve unu alıp hafif kavuralım. Unu sarartmadan çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım. Yavaş yavaş sütü ilave edelim ve tel çırpıcıyla çırpalım. Topak olmaması için yavaş yavaş ekleyelim. Ardından şekeri ilave edip karıştırarak koyulaşıp pişmesini sağlayalım. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocaktan alalım. Ara sıra karıştırarak soğumaya yakın ılınmasını sağlayalım.

Bisküvileri rondodan geçirelim. Borcama döküp düzleyelim. Yavaş yavaş üzerine helvayı dökelim. Düzleyip streç film ile örtelim. Buz dolabında en az 5 saat dinlendirelim. Çıkarıp dilimleyelim. Ve rulo şeklinde saralım. Üzerine çikolata sosu gezdirdim dilerseniz cevizde ilave edebilirsiniz hatta tarçında çok yakışır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder