KARAMELLİ ÇİKOLATALI SUPANGLE
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
KAREMELİ İÇİN ;
1 su bardağı toz şeker
200 ml çiğ krema
AYRICA;
80 gr. sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI;
Bir kasede süt, nişasta ve yumurta sarısıni karıştıralım.
Tavada şekeri kısık ateşte yakmadan eritelim. Yakarsanız acı olur acele etmeden yavaş yavaş erimeye bırakın. Üzerine hafif ısıttığımız kremayı dökelim ve hızlı ateşte kaynamaya bırakalım topak olursa tel bir süzgeç ile süzebilirsiniz.
Karemel sos hazır sosu bir tencereye boşaltalım. Ocağa yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sütlü karışımı dökelim ve karıştıralım. Kıvam alıp kaynayınca ocaktan alalım.
Bır kaseye supanglenin 2/3 lik kısmıni dökelim. İçine 40 gr. çikolatayı ekleyip karıstıralim.
Başka bir kaseye de çikolatalı supanglenin yarısını dökelim. Üzerine kalan 40 gr. lık çikolatayı ekleyip karıştıralım.
3 farklı renkte ve tatta supanglemiz olmuş oldu.
Servis kasesine sırayla supangleden dökelim ve üzerini streçleyip dolaptan 2-3 saat dinlendirelim. AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder