29 Kasım 2016 Salı

ÇİKOLATA SOSU NASIL YAPILIR?

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakao
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (fazla tepeleme kullanmayın)
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr. Sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI;
Sütü tencereye alalım. Üzerine şeker, nişasta, kakao ekleyip karıştıralım ve ocağa alıp karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.

Kaynamaya başlayınca 2 dk. Daha kısık ateşte pişirip kenara alalım.

İçine çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve ara sıra karıştırarak soğutalım soğuyunca kullanıma hazırdır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder