KREPLİ LAZANYA
100 - 150 gr. Dana kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 türk kahve fincanı su
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon,
maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
KREP İÇİN;
1, 5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 1 tatlı kaşığı un
AYRICA;
1 büyük kase kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI;
Tavaya sıvı yağını alalım. Kızınca üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. İçine küçük küçük doğranan soğanları ekleyelim. Tekrar kavuralım. Soğanlar yumuşayınca kabukları soyulmuş küp küp doğranan domatesleri ekleyelim. Salçasını suyunu verip 5 dk. Boyunca pişirelim. En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alalım. Soğuyunca maydanozu doğrayıp ekleyelim.
Krep için çırpma kabına süt yumurta ve tuzu alıp el çırpıcısıyla çırpalım. Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim. Hızlıca çırpalım. Krep tavasına biraz sıvı yağ ve bir kepçe krep hamurundan dökelim. Arkalı önlü pişirelim. Ben her bir krepte tavayı çok az yağladım. Bu ölçüyle ben 6 adet krep yaptım. Tava boyutuna göre değişebilir.
Sıra geldi hepsini birleştirmeye. Bir fırın kabının içine krebi koyalım. Üzerine kıymalı içten, biraz kaşar peynirinden koyup ikinci krebi yayalım onunda üstüne kıymalı iç, kaşar peyniri olacak şekilde tüm katmanları tamamlayalım. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder