22 Kasım 2016 Salı

İSKENDER KEBAP (ET DÖNER)


Yarım kilo ince çekilmiş dana kıyma 
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 silme tatlı kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber, kimyon

SALÇALI SOS;
Kişi sayısına göre 1 er yemek kaşığı salça (bu tarifle 3-4 porsiyon çıkıyor her kişi içinde 1 yemek kalığı salça yeterli geliyor)
Salçayı inceltmek için su
Tuz

AYRICA;
Boş pide
Tereyağ
Yoğurt
Biber
Domates

HAZIRLANIŞI;
Rondo içerisine tüm malzemeyi alalım ve yaklaşık 5 dk. Kadar çekelim.

Streç film üzerine alıp silindir şeklinde rulo yapıp güzelce saralım. Derin dondurucuda 1 gece donduralım.

Ertesi gün dondurucudan çıkarıp yarım saat kadar kesilecek kıvama gelmesini bekleyelim. Hala donuk olan dönerimizi ince ince dilimleyelim. Hafif yağladığımız kızgın tavaya direk atıp arkalı önlü kızartalım.

Pideleri küp küp doğrayalım tavada ısıtıp servis tabağına alalım.

Salçalı sos için salça, su ve tuzu kaynatalım pidelerin üzerine gezdirelim. Her yerine gelsin kuru kalmasın.

Üzerine kızartılan dönerleri dizelim.

En son tereyağını kızdırıp gezdirelim.

Biber, domates ve yoğurt eşliğinde servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder