AVCI BÖREĞİ

1 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
75 gr. Dana kıyma ( iki yumurta büyüklüğünde göz kararı bu şekilde hesaplayabilirsiniz tartınız yoksa )
1 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı ceviz
karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik, tuz
1 türk kahve fincanı köftelik bulgur
1, 5 türk kahve fincanı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
maydanoz
ÜZERİ İÇİN;
1 adet çırpılmış yumurta
galeta unu
KIZARTMAK İÇİN;
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI;
İlk olarak bulgurumuzu ıslatalım .Bunun için sıcak su ve bulguru buluşturalım üzerini kapatıp kabarmaya bırakalım.
Tavaya sıvı yağı alalım üzerine kıymayı ekleyip kavuralım suyunu salıp çekince içine küçük küçük doğranan soğanları ilave edelim ve kavuralım. Kıyma kavrulup soğanlar yumuşadığında cevizi ekleyelim biraz karıştırıp ocağı kapatalım.
Kıymanın içine, baharat, tuz, bulgur ve küçük küçük doğranan maydanozu ekleyelim.
Yufkayı 8 eşit üçgene bölelim. Ilınmış olan iç harcımızı paylaştıralım ve klasik sigara böreği sarar gibi saralım. Çok sıkmadan yoksa yufka yırtılabilir. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder