KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr. Dana kıyma
1 çay bardağı arpa şehriye ( küçük çay bardağı )
1, 5 yemek kaşığı salça
üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su
tuz
TERBİYESİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un ( silme )
ÜZERİ İÇİN;
tereyağ
nane
HAZIRLANIŞI;
Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım. Rengi dönüp güzelce kavrulunca içine arpa şehriyelerini ekleyelim ve biraz kavuralım. Salçayı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Üzerine suyunu verelim tuzunu ekleyelim.
Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve unu karştıralım. Çorbanın suyundan 2-3 kaşık alıp karışımı inceltelim kasedeki karışımı tencerenin içine dökelim karıştırıp kaynamaya bırakalım.
Arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Tereyağında nane yakıp çorbanın üzerine dökelim. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder