250 gr. Teremyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (beyazı üzeri için ayrılıyor)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağına yakın un (mutlaka kontrollü ekleyin birden eklemeyin)
ÜZERİ İÇİN;
Yumurta akı
Ceviz
80 gr. Çikolata
HAZIRLANIŞI;
Hamuru için olan tüm malzemeyi (ceviz hariç) yoğurma kabına alalım yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. En son cevizini ekleyip yoğurma işlemini bitirelim.
Tezgahı hafif unlayarak merdane yardımıyla hamuru açalım ve bıçak ile kare şekiller verelim. Önce yumurta akına sonra cevize bulayarak fırın tepsisine dizelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuduğunda benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder