26 Şubat 2019 Salı

PİRİNÇ PİLAVI

Arpa/tel/yıldız şehriye
1 su bardağı pirinç (300 ml lik su bardağı)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
Tuz
Şeker
Et suyu/ tavuk suyu

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp şehriyeleri kavuralım.

Pirinçleri berrak su çıkana kadar yıkıyalım. Rengi değişen şehriyelerin içine ekleyip kavuralım. ilk başta yapış yapış olacak o yapışıklık gidene kadar kavuralım. Pirinçler artık tane tane olduysa 2 su bardağı suyu ekleyelim. yeteri kadar tuz, bir kesme şeker, ve de et/tavuk suyunu ekleyelim. Kapağını kapatıp altını kısıp pişmeye bırakalım.


Hiç karıştırmadan tamamen suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çeken pilavı ocaktan alalım şöyle bir karıştırıp 30 dk. Kadar dinlenmeye bırakalım. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder