24 Eylül 2018 Pazartesi

ÇATLAK KURABİYE

2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 çimdik tuz
1,5 su bardağı un

DIŞI İÇİN;
Bolca pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
Un hariç tüm malzemeyi bir kap içinde tel çırpıcı ile karıştıralım.

Yavaş yavaş unu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Gamur sertleşince tahta bir kaşık ile devam edelim.

Üzerini streçleyip buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.

Bir kaşık yardımıyla hamurdan bir miktar alıp elimizde nazikçe top yapalım ve bolca pudra şekerine bulayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimizde üzerinde pudra şekeri hafif bir miktar yığılmış olsun. Yoksa pudra şekerleri eriyormuş ve çatlak görünüm olmuyormuş.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk. Pişirdim. Daha fazla tutarsanız kurumuş ve yanmış bir tat olabilir. Ilkinde tutturamazsanız ikinci pisirisinizde daha guzel ayarlama yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder