5 Aralık 2016 Pazartesi

MİLFÖY KAPLI BUTLAR

TAVUKLARI HAŞLAMAK İÇİN;
4 adet tavuk but
1 adet soğan
1 adet havuç
Karabiber taneleri (varsa)
Üzeri geçecek kadar Su

TAVUKLARI KAPLAMAK İÇİN;
4 kare milföy hamuru

ÜZERİ İÇİN;
Yumurta sarısı
Susam

HAZIRLANIŞI;
Tavuk butlarını guzelce temizleyip arzuya göre soğan ve havuç ile üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım. Tavukları süzüp soğutalım.

Kemikli bölümünü folyo ile kaplayalım. Butları tatlandırmak için üzerlerine tuz, kekik, kırmızı toz biber serpelim. Milföy hamurlarını seritler şeklinde kesip soğuyan butlara dikatlice dolayalım.
Fırın tepsisini hafif yağlayarak butları dizelim. Yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında güzelce kızarana kada rpişitelim. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder