27 Kasım 2016 Pazar

LİMONLU RULO PASTA

Pandispanya için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket kabartms tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi (beyaz yerine gelmeden ince rende ile rendelenecek)

Kreması için;
1 paket vanilyalı pasta kreması tarifine uygun hazırlanır.
1 adet limon suyu

Üzeri için;
Kalan pasta kreması
40 gr. Çikolata
50 gr. Krema

Ayrıca;
1 adet mandalina (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpürtelim. İçine limon kubuklarını ekleyip çırpmaya devam edelim.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip spatula ile hafifçe karıştıralım.

Yağlı kağıt serili uygun bir dikdörtgen kalıba harcı dökelim.
175 derecelik ısıtılmış firında 10-12 dk. Hiç açmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.

Mutfak bezine pudra şekeri eleyelim. Fırından çıkan keki pudra şekerine değecek şekilde yerleştirip rulo yapalım. Beze sarılı şekilde soğuyana kadar bekletelim.
Soğuyan keki açıp yağlı kağıdını çıkaralım. Kremanın 1/3 lük kısmını üzeri için ayırıp geri kalanı kekin içine sürelim. İsteğe bağlı içine meyve yerleştirip bez yardımıyla rulo yapalım.

Krema ve çikolatayı benmari usulü eritelim.

Dışını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Pamuk gibi kekiyle limon aramasıyla çok hafif ve çok fresh bir pasta deneyen herkese AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder