22 Kasım 2016 Salı

LAVAŞ TARİFİ

1,5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı silme tuz

1 tatlı kaşığı silme şeker 

1 tatlı kaşığı tepeleme instant maya 

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 su bardağı un


HAZIRLANIŞI;

Yoğurma kabında tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun unu her ihtimale karşı kontrollü ekleyin. Hamur toplandıktan sonra 5 dk. daha yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.


Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp 10 bezeye bölüyoruz. Her bezeyi unlayarak merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 

Orta göz ocağa tavayı koyup kızdırıyoruz ve  arkalı önlü hafif  pişiriyoruz. Çok çabuk pişecektir dikkatli olun.


Tüm hamurları bu sekilde pişirip soğuyunca bir buzdolabı poşeti içinde muhafa edin. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder