AĞLAYAN PASTA

Keki İçin;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1/3 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı + çeyrek çay bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri İçin;
2, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakao
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gram sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI;
Kekin hazırlanması;
Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım.
Beyazları toz şeker ve tuz ile katılaşana kadar mikser ile çırpalım. Yaklaşık 3 dakika.
Sarıları ise ılık su ile köpük köpük olana dek mikser ile çırpalım. ( beyazlardan sarılara geçerken mikser ucunu temizleyelim)
Mikseri kaldıralım.
Ardından yavaş yavaş sarıları, beyazların bulunduğu kaba ekleyerek spatula ile katlama yöntemi ile dıştan içe olacak şekilde birleştirelim.
Un, vanilya kabartma tozu ve kakaoyu eleyelim. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam. Ama yavaş yavaş
20×20 ebatlarındaki borcamı sıvı yağ ile hafif yağlayalım. Karışımı döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Benim fırında 17 dakikada pişiyor. Çıkarınca üzerine kürdan ile delikler yapalım.
Kremasının hazırlanması;
Kremşantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpalım. İçine hindistan cevizi ekleyip karıştıralım.
Keki ıslatmak için;
Sütün içinde şekeri eritelim. İlk sıcaklığı çıktığında delikler yaptığımız pandispanya üzerinde gezdirelim. Keki tamamen soğumaya bırakalım.
Çikolatalı sosun hazırlanması;
Sütü tencereye alalım. Üzerine şeker, nişasta, kakao ekleyip karıştıralım ve ocağa alıp karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Kaynamaya başlayınca 2 dk. Daha kısık ateşte pişirip kenara alalım. İçine çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve ara sıra karıştırarak soğutalım.
Pastanın tamamlanması;
Islatıp soğuttuğumuz kekin üzerine şantiyi yayalım. Üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim. Üzerini streçleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder