2 paket burçak bisküvi
50 gr. Tereyağ veya margarin (1 yemek kaşığı)
KREMASI İÇİN;
200 ml çiğ krema
600 gr. Labne peyniri (suyunu kullanmamaya çalışın)
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı nişasta (20 gr.)
1 yemek kaşığı un (20 gr.)
ÜZERİ İÇİN;
1 paket orman meyveli sos (dr. Oetker veya pakmaya gibi toz
karışımı tarifine uygun hazırlayın)
HAZIRLANIŞI;
24-26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin
kenarlarını da folyo ile kaplayın.
Burçak bisküviyi rondodan çekin. Üzerine eritilmiş yağı
ekleyip tekrar rondodan geçirin. Kalıbın altına karışımı güzelce bastırarak
düzleyin. Buzdolabına kaldırın.
Krema ve labneyi tel çırpıcı ile pürüzsüz olana dek çırpın. 1
dk. kadar yeterli. Yavaş yavaş şekeri ilave edip çırpmaya devam. Yumurtaları da
teker teker ilave edip güzelce yedirin. En son vanilya, un ve nişastayı ekleyip
karışımı tamamlayın.
Buzdolabından alınan bisküvili karışımın üzerine harcı
boşaltın.
Isıya dayanıklı bir kaba su koyup fırına yerleştirin. Fırını
175 dereceye ayarlayın. Cheesecake fırına yerleştirip yaklaşık 45-50 dk. kadar
pişmeye bırakın. Üzeri güzel bir renk alana kadar pişirin. Fırını kapatıp 1
saatte fırında bekletin. Ardından oda ısısında soğumaya bırakın.
Tarifine göre sosu hazırlayın. Dilerseniz evde kendinizde yapabilirsiniz meyvelerle.
Cheesecake üzerine sosu dikkatlice dökün üzerini düzleyin. Bir
gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
TARİF İÇİN ŞÜKRAN KAYMAK TEŞEKKÜRLER...
TARİF İÇİN ŞÜKRAN KAYMAK TEŞEKKÜRLER...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder