2 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (50gr.)
5 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
ATRICA;
1 paket toz krem şanti + yarım su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI;
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın ve süzün. Tekrar tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.
Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın.
Tamamen soğuyan kremayı çırpın ve krem şanti ile buluşturup kısa süreli çırpmaya devam edin.
Artık kremanız hazır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder