1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
1 paket toz krem şanti
Yarım su bardağı süt
TEPSİ TABANI İÇİN;
Bolca hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI;
İlk olarak fırın tepsisini tereyağ ile yağlayalım. Üzerine bolca hindistan cevizi serpelim. Tereyağ erimeme için tepsiyi buzdolabına kaldıralım.
Muhallebisi için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzeme bir tencerede çırpılır ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca 1 dk. Daha pişirilir ve ocaktan alınır. İçine tereyağ ve vanilin eklenir tekrar çırpılır. Hiç beklemeden fırın tepsisine dökülür ve üzeri düzlenir. Soğuması için beklenir ve buzdolabına kaldırılır.
Krem şanti hazırlanır ve soğuyan muhallebi üzerine sürülür. Tekrar buzdolabına kaldırılır 2 saat beklenir.
Buzdolabından alınan tatlı 12 dilime bölünür ve rulo yapılır. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder