11 Eylül 2017 Pazartesi

DUBLE ÇİKOLATALI NEMLİ KEK

3 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
GABAJ İÇİN;
100 gr. Krema
100 gr. Çikolata (sütlü-bitter karışık)

HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve toz şekeri rengi açılana kadar mikser ile çırpalım. İçine süt ve sıvı yağı ekleyip çok kısa süreli çırptıktan sonra mikseri kaldıralım.
Un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek kek karışımına ekleyelim. Spatula ile yavaşça karıştıralım.
Yağlanmış fırın kabına karışımı dökelim. 160derecelik ısıtılmış fırında 40 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan kontrollü bir şekilde pişirelim. (Bu süre değişebilir)

Ganaj için kremayı ısıtıp çikolataları ekleyin ve karıştırın. Soğuyunca kıvamlanması için dolapta biraz bekletin.

Soğuyan kekin etrafını ganaj ile kaplayın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder