11 Eylül 2017 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KEK

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı karbonat (üzerine 2 damla sirke. Fazla kaçırmayın)
1 su bardağı damla çikolata

HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpılır. Üzerine diğer tüm malzeme eklenir kısa süreli tekrar çırpılır. En son damla çikolatalar eklenip spatula ile karıştırılır.

Kek kalıbının heryeri tereyağ ile yağlayıp un serpilir ve heryerine bulaştığından emin olunur. (Bu şekilde yaparsanız markasız ucuza alınan kek kalıplarına bile asla yapışmaz ve ben devamlı fırından alır almaz kalıbından kolayca çıkarırım.) 175 derecelik ısıtılmış fırında benim kalıbım derin olduğu için 45 dk. Yı buldu pişmesi. Süreye takılmayın süre kalıba, fırına vs. Göre değişir o yüzden ilk 20-25 dk. Fırını hiç açmayın. Sonra yavaşça kürdan testi yaparak keki kontrol edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder