7 Haziran 2017 Çarşamba

PATATES YATAĞINDA TAVUK SOTE

TABANI İÇİN;
2 adet orta boy patates

SOTESİ İÇİN;
2 adet kemiksiz but
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Köri, karabiber, kimyon, kekik
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su

BEŞAMEL SOS İÇİN;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Biraz kaşar peyniri rendesi

ÜZERİ İÇİN;
Kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI;
Patatesleri halka halka doğrayıp hafif kızartın.

Sote için tavukları, soğanı, biberi ve domatesi küp küp doğrayın.

Sıvıyağı ve tereyağını tavaya alıp tavukları soteleyin. Suyunu çekince soğan, biber ve sarımsağı ilave edip kavurun. En son domates ve salçayı ekleyin. Baharat, tuz ve suyunu verip biraz pişirin.
Beşamel sos için tereyağında unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip devamlı çırpın. Kıvam alınca kaşar peynirini ve tuzu ilave edip ocaktan alın.

Patatesleri borcama sırt sırta dizin, üzerine soteyi onun üzerinede beşamel sosunu en sonra kaşar peyniri rendesini ekleyip ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder