3 adet yufka
125 gr. Tereyağ veya margarin
Nişasta
İÇİ İÇİN;
Yarım kilo ıspanak
1 adet büyük boy soğan
Tuz
150 gr. Beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
HAZIRLANIŞI;
Ispanakları temizleyip doğrayın. Sıvıyağında biraz kavurun soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzunu ilave edip ocaktan alın. Soğuyunca peyniri ilave edip karıştırın.
Tereyağını eritin.
Birinci yufkayı tezgaha serip 4-5 kaşık yağ döküp heryerine bulaştırın. Üzerine elek ile nişasta eleyin. 2. Yufkayı serip aynı işlemleri uygulayın. 3. Yufkayı da serip tekrarlayın.
İki uç tarafa iç harcını yayın. Ortaya doğru iki taraftan rulo yapıp birleşim yerini kesin. Iki tane rulonuz olmuş oldu.
Verevine kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp susam serpin. Isıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder