7 Haziran 2017 Çarşamba

İKİ RENKLİ KADAYIFLI MUHALLEBI

150 gr. Tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ (30 gr. )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kadar ceviz

KREMASI İÇİN
4 su bardağı süt
2 türk kahve fincanından 1 parmak eksik un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
yarım paket toz kremşanti
1 yemek kaşığı tereyağ

ÇİKOLATALI KISMI İÇİN;
1 yemek kaşığı nutella
1 tatlı kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak kadayıfları dondurucuda dondurup kolayca ufalıyın.

Kadayıfın tamamını tavaya alıp yarısı kadarı kavrulunca tereyağını ekleyin. (yağın yanmaması için geç ekliyoruz) Kadayıflar istenilen renge geldiğinde ocaktan alıp 5 dk soğuduktan sonra içine şeker, ceviz ve tarçını ilave edip karıştırın.

Kreması için tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı alıp çırpın ve ocakta devamlı karıştırarak kıvam almasinı sağlayın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve tereyağını eklleyin. Ilınınca içine toz kremşantiyi ekleyip çırpın. Koyu olursa süt ekleyip kıvamını ayarlayın.

Çikolatalı kısmı için kremanın yarısını bölüp içine cikolata ve kakaoyu ekleyip iyice çırpın.
İster borcama ister kuplara sırasıyla kadayıf muhallebi kadayıf muhallebi kadayıf olacak şekilde tamamlayın. Buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder