11 Nisan 2017 Salı

HAMBURGER / SANDVİÇ EKMEĞİ (PAMUK GİBİ)

1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Un (hafif ele yapışacak kıvamda olmalı)

ÜZERİ İÇİN;
Su
Susam

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzeme yoğurma kabında hafif ele yapışan kıvamda olacak şekilde yoğrulur.
Hamur toplanınca 5 dk. Boyunca alttan yukarı doğru kaldırarak hızlıca yoğurun.
Ardından streçleyip mayalanması için en az 1 saat bekletin.

Mayalanan hamuru toparlayıp 8-10 bezeye bölün uzun yaparsanız sandviç ekmeği yuvarlak yaparsanız hamburger ekmeği olacaktır😊 şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Mayalanması için en az 30 dk. Bekletin üzerine hafifçe su sürüp, susam serpin.
175 derecelik ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Pamuktan farksız ekmekcikleriniz hazır. AFİYE OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder