31 Mart 2017 Cuma

SİLOR/ZİRON (TAVUKLU)

5 adet yufka

ISLATMAK İÇİN;
2, su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı su
Biraz tuz

ÜZERİ İÇİN;
Haşlanıp didiklenmiş tavuk
Yoğurt
Kırmızı toz biberli tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Yufkalar iki taraftan yarıya kadar rulo yapılır ve ortadan kesilir. (Küçükse bölmeden yapabilirsiniz)
Rulo yapılan yufkaları iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dik dik dizin. 175 derecede kızartın.
Üzerine kaynar tavuk suyu karışımını döküp biraz çekmesini bekleyin ve didiklenmiş tavukları dizin yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz biberi gezdirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder