8 Mart 2017 Çarşamba

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA

3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağından biraz eksik tel şehriye
1 adet yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Tuz 
Tereyağ
Bolca nane

HAZIRLANIŞI;
Su, tavuk suyu ve şehriyeleri kaynama noktasına getirin.

Bir kase içerisinde yumurta sarısı, yoğurt ve unu karıştırın. Bir kepçe kaynayan çorba suyundan koyun ve ılınmasını sağlayın. Bu kaseyi tencere içerisine dökün.

5 dk. Kadar kısık ateşte kaynatın.

Tereyağını eritip nane ekleyin ve çorba üzerine dökün.


AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder