19 Mart 2017 Pazar

ORJİNAL KAZANDİBİ

3 litre süt
2 tepeleme su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (60gr.)
5,5 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu (150gr)
2 paket vanilin

TEPSİNİN DİBİ İÇİN;
Yarım su bardağı kadar toz şeker

HAZIRLANIŞI;
Tencere içinde muhallebisi için olan tüm malzemeyi çırpıp ocağa alın. Devamlı karıştırarak kaynatıp kıvam almasını sağlayın.
Alüminyum uygun boyuttaki bir tepsinin dibine şeker serpin. Üzerine de muhallebiden 2-3 kepçe döküp hızlı ocağa alın.
Bir kaşık yardımıyla hafif hafif hem karıştırın, hemde tepsiyi çevirerek her yerin güzel bir renk almasını sağlayın.

İstediğiniz rengi aldığında ocaktan alıp kalan muhallebiyi tepsiye dökün oda sıcaklığında soğutup buzdolabına kaldırın. 4 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Önce dilimleyip bir spatula yardımıyla kolayca servis edebilirsiniz. Dibi hafif sulandığı için yapışma vs. Söz konusu değil çok kolay kalkıyor👍AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder