2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım limon suyu
5,5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN;
200 gr. Kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
2 Yemek kaışığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
HAZIRLANIŞI;
Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirin.
Pişen piriçlerin üzerine kalan 4,5 su bardağı suyuda ilave edip kaynatın. Kaynayınca nohutları ekleyin.
Bir kasede yoğurt, un, limon suyunu karıştırın. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kaseye alıp karıştırın ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökün. Karıştırın.
Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun nohut büyüklüğünde toplar yapın.
Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder