2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su1 çay bardağı irmik
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 tepeleme yemek kaşığı salça (domates biber karışık olabilir)
4 yemek kaşığı kadar un
SOSU İÇİN;
2 tepeleme yemek kaşığı salça (dilerseniz domates rendeside kullanabilirsiniz o zaman salça miktarını azaltın)
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
Tuz
ÜZERİ İÇİN;
Yoğurt (sarımsak ilave edebilirsiniz)
Maydonoz
HAZIRLANIŞI;
Bulguru sıcak su ile kabartın.
Soğanı rondodan geçirin veya rendeleyin.
Bir kabın içinde tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Unu en son ilave edin ve mutlaka azar azar ilave edin kıvamına bakın. Gerekiyorsa ekleyin.
Bir tepsiyi hafif unlayın. Minik yuvarlaklar yapıp serçe parmak ile ortasını çukurlaştırın ve unlu tepsiye dizin.
Tencerede suyu kaynatıp şekillendirilen köfteleri 6 dk. Kadar haşlayın. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
Sosu için yağda salçayı kavurun üzerine su ve tuzu ekleyip kaynatın. Köftelerin üzerine gezdirin.
En son yoğurt ve maydonoz ilavesiyle sıcak servis edin. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder