1,5 su bardağı yoğurt
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 çay kaşığı nişasta (kesilmemesi için)
1 yumurta sarısıTuz
5,5 su bardağı su
Yarım paket et bulyon
1/2 çay bardağı pirinç
Pirinci haşlamak için 1 çay bardağı su
Tereyağı
Nane, kırmızı yoz biber
HAZIRLANIŞI;
Tencerede yoğurt, yumurta, nişasta ve unu çırpıyoruz. Üzerine suyu ekleyip ocağa alıyoruz. Karıştırarak kaynatıyoruz. Bu sırada pirince tuz ekleyip haşlıyoruz. Pirinç haşlanınca kaynayan çorbaya ekliyoruz ve kapağını kapatıp altını kısıp 5 dk kaynatıyoruz. Tereyağında naneyi biraz kavuruyoruz. Üzerine toz biberi ekleyip çorbanın üzerine döküyoruz. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder