KARAMEL İÇİN;
1 çay bardağı toz şeker
KREM KISMI İÇİN;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilin
1 adet partakal kabuğu rendesi
KEK İÇİN;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Çeyrek portakal suyu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI;
Toz şeker orta ateşte karamel haline getirilir. Ve yağlanan kek kalıbının dibine dökülür.
Krem için tüm malzeme el çırpıcısıyla karıştırılır ve karamelin üzerine dökülür.
Keki için klasik yöntemle harç hazırlanır. Kek kalıbına doğruca dökülür. Bu esnada karışacaktır fakat piştiğinde krem kısmının ayrıldığını görüceksiniz.
Derin bir fırın kabına su doldurulur ve kek kalıbı oturtulur. Su miktarı kek kalıbındaki krem kısmına kadar gelmesi yeterli.
Önceden ısıtıış 175 derecelik fırında 40 dk. Boyunca pişirilir. Fırından alınan kek oda sıcaklığına gelince üzeri streçlenip bir gece buzdolabında bekletilmek üzere kaldırılır.
Ertesi gün yine kalıp sıcak suyun içine oturtulur ve 2 dk. Beklenir servis tabağına ters çevrilip kolayca çıkarılır. AFİYET OLSUN...
TARİF İÇİN CAHİDE JİBEK TEŞEKKÜRLER...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder