11 Ocak 2017 Çarşamba

TANTUNİ

350 gr. Kuşbaşı az yağlı kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 çay bardağı su
1 adet büyük boy domates
Kırmızı toz biber, karabiber, kimyon
Tuz
4-5 adet lavaş
soğan, maydanoz vs.

HAZIRLANIŞI;
Kuşbaşı doğranan etleri daha küçük parçalara ayırıyoruz mümkün olduğunca yağsız olmasına dikkat ediyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Üzerine etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.

Etler suyunu çekince üzerine 1 çay bardağı suyu ilave ediyoruz ve üzerini kapatıp altını kısıp su bitene kadar pişiriyoruz.
Domatesin kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını ayıklayıp geri kalan kısmını küp küp kesiyoruz.

Suyunu çeken etlere tereyağını veriyoruz ve güzelce kavuruyoruz. Baharatları ve tuzu ilave edip domatesleri ekliyoruz. Biraz kavurup üzerine kalan 1 çay bardağı suyun birazını dökelim. Bu su lavaşları ıslatmak için olacak. Su kaynadığında üzerine lavaşları batırıyoruz ve kenara alıp içlerini doldurup rulo yapıyoruz. Sogan, maydanoz vs. Ekleyebilirsiniz içine. Etlerin suyu biterse tekrar su ve kırmızı toz biber ilavesi yapıp lavaşları ıslatmaya devam edin. AFİYET OLSUN... NOT: ben domatesi çiğ yiyemesiğim için kavuruyorum dilerseniz siz kavurmadan çiğ olarak ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder