27 Kasım 2016 Pazar

SÜT REÇELİ

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 silme çay kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI;
Süt ve şekeri derin bir tencerede devamlı karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp karbonatı ilave edelim. Bu noktada tencerenin derin olması önemli çünkü epey köpürüyor. Biraz karıştırarak köpüğün inmesini sağlıyoruz. Ocağın altını kısıkta bırakarak 20 dk. Da bir kontrol ederek üzerindeki köpükleri ve kaymağı toplayalım.

60-70 dk. İçerisinde süt reçeli olmuş olacaktır. Burada ocağın hızı da önemli yani koyduğunuz sütün 1/3 ü kalmış olması lazım 2/3 ise buharlaşmış olması lazım. Ne kadar koyu kıvam isterseniz o kadar kaynatmanız gerekir. Sıcakken kıvamı anlaşılmıyor. Soğudukça yoğunlaşıyor. İkinci yapımınızda daha fikir sahibi olmuş olursunuz. Karbonatın görevi ise karamel rengini veriyor olması. Buz dolabında en fazla 1 ay muhafaza edebilirsiniz. Biz çok beğendik. Tattırdığım herkesten tam not aldı. Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder