27 Kasım 2016 Pazar

EZOGELİN ÇORBASI

1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek
1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
1 tepeleme yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 silme yemek kaşığı salça
7 su bardağı su
yarım paket et bulyon veya varsa suyu
tuz
ÜZERİ İÇİN;
1 tatlı kaşığı tereyağ
nane, pul biber

HAZIRLANIŞI;
Tencerede sıvıyağ ve unu alıp biraz kavuralım üzerine salçayı ekleyip hafif kavurmaya devam edelim. Yavaş yavaş suyu ekleyelim. Tuz ve bulyonunu verelim.

Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru birlikte yıkayıp hepsini tencereye ekleyelim. Karıştırıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 8-10 dk. pişirelim.

Üzeri için tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp dökelim. En son çok kısa 10 sn. Kadar blenderla üzerinden geçelim. Çorbamız artık servise hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder